© Rootsville.eu

Scott Wais Band (US)
tiltle: Live in Europe
music: Bluesrock
release date: july 2024
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Scott Weis Band


© Rootsville 2024


Scott groeide op in Noord-Jersey en wilde van de besten leren. Hij werd een gopher bij het legendarische House of Music en deed klusjes en gitaarpartijen voor grote artiesten om studiotijd te verdienen met Charlie Conrad. Scott werkte zich als gitarist een weg door verschillende lokale bands voordat hij lang zong bij Premier Talent Agency NYC als tourgitarist voor veel blues- en rockartiesten. Eind jaren 90 Scott nam een ​​pauze van het toeren.

In 2005 richte hij deze 'Scott Wais Band' op. In 2011 bracht Scott Almost There uit. Hij zag het album in de hitlijsten stijgen terwijl hij in bed lag met een gebroken nek, niet wetende of hij zou herstellen.Hij keerde begin 2012 terug naar het podium nadat hij werd gebeld om shows voor Dickie Betts te openen. Bloemen en beterschapskaarten overspoelen het podium. Scott besefte toen dat hij niet mocht opgeven.

'Live In Europe' is de 8ste release van deze band en is een overzicht van de shows in Europa aangevuld met nummers waarvanb ze hielden om ze live te spelen.

tracks:

01. Raise Your Hands
02. All Over Again
03. Jesus Just Left Chicago
04. Tennessee Whiskey
05. Simmer Me Down
06. Pride and Soul
07. Mindless
08. Into Your Eyes
09. When Something is Wrong with My Baby
10. Motherless Child
11. Bitch Please
12. Right Where It Belongs
13. Promise Land
14. Have You Ever Loved a Woman